Bárna község

A hegyek és erdők által közrefogott kis falu eszményi hely az egész fesztivál számára, hiszen jobb díszletet el sem lehet képzelni a palócság ünnepének, mint Bárnát!

https://www.facebook.com/263109824192110/videos/376130252890066/

https://photos.google.com/…/AF1QipMiR2Qamd0wHMZ0lH8ZsvBSi3x…

https://www.facebook.com/events/2255294718022940/

Kemping szabadidőkomplexummal, Bárnában

Bárna Község

Már Mikszáth megénekelte “Görbeország” középpontja lehetne ez a hegyi falu, ahová valóságos zöld alagúton lehet bemenni. Helyrajzilag éppen Palócföld közepén helyezkedik el. Bárnát körülfogják a hegyek, erdők, melyek még a bevezető útját is hosszan elfedik. Természetvédelmi területei: a Szér-kő, Nagy-kő, Kis-kő és a Szilvás-kő csúcsai által határolt völgyben fekszik. A Nagy-kő a környék legmagasabb és legnagyobb tömegű bazaltkúpja (520 m), ahonnan a falun áthaladó, kék sávjelzéssel jelölt Kohász-út mentén eljuthatunk a bazaltzuhatagáról híres Szilvás-kőhöz (625 m.). A csúcsokról nagyszerű kilátás nyílik a Cserhát, a Mátra, a Bükk-vidék vonulataira, az Alacsony- és Magas- Tátrára. A községet körülvevő dombok, erdők, rendkívül gazdag élővilággal rendelkeznek. Számos Közép Európában is ritkán előforduló növény- és állatfaj megtalálható (fekete kökörcsin, csellőpók, császármadár, holló, hiúz, medve, farkas). Bárna a vizek, patakok és hegyi források faluja is. Majd minden utcára jut belőle egy-egy, és közben a hegyekből az utánpótlás állandó. Bárna község Nógrád megye Észak-keleti részén, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye határán elterülő kis község. Bárna, Nógrád megye székhelyétől, Salgótarjántól 15 km-re helyezkedik el. Zsákfalu, nincs átmenő forgalma így a külvilágtó bizonyos értelemben elszigetelt.

Néhány fotó a program helyszíneiről: 

Térkép (Utcakereső – Bárna)

Kirándulástervező – Bárna 

Kemping szabadidőkomplexummal

Bárna központjában helyezkedik el egy 60 fő befogadására alkalmas újonnan kialakított kemping. A kemping 10 db 6 férőhelyes fűthető faházakból áll, melyek közül kettőhöz külön vizesblokk is tartozik. A többi faház mellett igényesen kialakított zuhanyzók, vizesblokkok találhatók. A külön fedett ékező részhez konyha tartozik, mely gázzal, mikróval, hűtőszekrénnyel, mosógéppel ellátott. A szabadidőparkban új fitness gépek (outdoor gépek), kétfajta játszótér, salakos és füves focipálya, kosárlabda pálya, sakk, pingpong várja a vendégeket. A park központjában a gyönyörű faszerkezetes színpadunk ad helyet a szórakozásnak, táncnak, fellépőknek.

A másik helyszínünk az általános iskola egész területe, és a hozzá tartozó csodálatos környezete (domboldal, sportpálya, színpad, erdős terület):