Információ fellépőknek

Kedves és szeretettel várt Fellépőink!

Megint eljött a Palóc Világtalálkozó ideje, már megint a célegyenesben állunk. Nagyon várjuk a rendezvényt, hogy újra/végre  találkozhassunk! 🌻

Megszületett a programfüzetünk, mindenkit arra kérünk, tekintse át, ha hibát talál benne valaki, kérjük, jelezze azonnal 🌷

Ember csinálta, dolgozott vele, tehát lehet benne hiba. Reméljük, minél kevesebb, ha lehet egy sem…

A programfüzet ezen a weblapon, a http://palocvilagtalalkozo.hu/program2019/ oldalon található.

Az érkezéssel kapcsolatban:

1. a falu szélén nagyon kedves Polgárőrök, és helyi Segítők fogják Önöket várni. Ők tudnak segíteni a parkolóhelyek megtalálásában, az eligazodásban.

A Palóc Világtalálkozó helyszínei:

– Templom ( “Kékpántlika” népdal-, vers-és népmesemondó verseny helyszíne)
– Palóc Udvar ( Kiállítások; “Íz-lelő” Gasztronómiai Fesztivál; Jurta falu; Festők tábora, ahol a készülő képeket látogatók is festhetik; Írók-költők sátra; Színpad, ami péntek, szombat, vasárnap helyet ad a fellépő közösségeknek; Palóc ücsörgő, fellépők ebédeltetése)
– Imabarlang
– Víz-kiállítás (pincében)
– Mézeskalácsházikó – kiállítás, a 70 éves Csemadok bemutatkozása

Szabadidőpark:
– Palóc Tábor ( a kempingben a délvidéki Petőfi Sándor Műv-Egy Kupuszina 40 fős küldöttsége lesz elszállásolva, a tábor mellett sátorozásra alkalmas hely van kialakítva, ahová várjuk a sátorozni vágyókat. Sátrakat biztosít az önkormányzat, várjuk még a jelentkezőket!
– Szabadtéri színpad (szombaton 8:00-24:00-ig folyamatosan előadások színtere lesz)
– Játszótér
– Vásári Forgatag ( kézműves termékek vására)
– Városnéző kisvonat ( A rendezvényhelyszínek és a parkolók között 50 fős kisvonat közlekedik aug. 3.-án szombaton 10-20 óráig folyamatos jelleggel.
A szolgáltatás díjmentesen vehető igénybe!)

Információs sátor két helyszínen is lesz, egyik a  Szabadidő park bejáratánál, másik a Palóc Udvarnál. Kérjük a csoport vezetőjét, érkezéskor a Palóc Udvarban elhelyezett Információs sátorhoz menjen,  ott regisztrálják a szervezők az érkezőket, átadják a vezetőnek az előre leegyeztetett létszámra szóló ételjegyet, és a palackozott ásványvizet. Kérjük a csoportokat, hogy hozzanak magukkal poharakat, hogy ne szennyezzük ezt a csodálatos kis települést, ne terheljük meg a kukákat a műanyag poharakkal, palackokkal! A palackokat sem érdemes eldobni, mert újra tölthetők a tartályokból, csapokból. Előre is köszönjük! A szervezők pohárral szolgálni nem tudnak!

Ebédelni 11-15:00-ig lehet, előtte, utána már nem áll módunkban ebédet osztani. Ezért kérünk minden kedves vezetőt, gondoskodjék arról, hogy csoportja, közössége a kiírt időponton belül el tudja fogyasztani az ebédet! Csak a fellépőknek tudunk étkezést biztosítani, hozzátartozóknak sajnos nem. Ők a Vásári Forgatagunk ételárusainál tudnak étkezéshez jutni.

Öltözés

Akik szeretnének átöltözni, azok a fellépéséhez közelebb eső, nagy öltözősátorban, vagy öltözőkben tehetik azt meg. A Palóc Udvarban fellépők az iskola épületében lévő tantermek egyikében tudnak öltözni. A sátorban hagyott értékekért nem felelünk. Ezért kérjük a csoportokat, öltözés után tegyék biztonságos helyre ruháikat, értékeiket (pl. a busz).

A csoport attól függően, hogy mikor van a fellépése, a találkozó minden programján részt tud venni – a Palóc Világtalálkozó minden programja ingyenesen látogatható!

Parkolási lehetőség a csoport leszállását követően a kijelölt parkolókban lehet, amit a közlekedést biztosító Járőrök, Polgárőrök, Rendőrök fognak mondani. A falu mérete miatt nem kell nagy távolságokra gondolni, de az autókat, autóbuszokat  a saját biztonságunkért megfelelő helyen szeretné parkoltatni az Önkormányzat.

Nagyon fontos és elengedhetetlen kérésünk, hogy a csoportok a többi csoport és a programok zavartalan lebonyolítása érdekében szigorúan tartsa be a megjelölt műsoridőt, mert ha megcsúszunk, az a később fellépők rovására megy! Legyünk tekintettel az utánunk jövő fellépőkre is, hogy senkinek ne sérüljön, rövidüljön meg a saját fellépési ideje!

A fellépés beosztása a http://palocvilagtalalkozo.hu/program2019 oldalon található.

Kérünk mindenkit, hogy a Palóc Lakodalmas menethez hozzon magával helységnév táblát, hogy láthatóvá tegyük, hány településről érkeztek a fellépők, s ezzel is demonstrálni tudjuk az erőnket, milyen nagy is a Palócföld!!

 Bármi gond merül fel, kérjünk Önöket, azonnal forduljanak a  felirattal rendelkező  Szervezőkhöz / Rendezőkhöz, hogy a problémát azonnal orvosolni tudjuk!

A fellépés után mindkét színpadnál a fellépést követően, a színpadról való távozáskor kis segítőink átadják majd a Palóc Világtalálkozó ajándékát, egy Palóc Világtalálkozós hűtőmágnest, és a vezetőnek az emléklapot. Kérjük Önöket, a színpadtól ne távozzanak addig, míg ez meg nem történik, mert utána már nehezebb lesz korrigálni a hiányosságokat! Kérjük, a vezető írja alá az átvételt, éppen azért, hogy lássuk, nem maradt ki senki az átvételből! 🌸💞

A Palóc lakodalmas menetnél nincs sorrend, a csoport, a közösség úgy áll be a sorba, ahogy szeretnék. Eddig nem volt vele gond, nem látjuk szükségességét sorrend felállításának. Azt viszont kérjük, ne engedjék, hogy túlságosa leszakadjon a menet egy része! Köszönettel vesszük, ha ott figyelnek a többi csoportra is! 🌸

Köszönjük azoknak,akik nem csupán egy fellépési/megmutatási lehetőséget látnak a Palóc Világtalálkozóban, hanem a valódi jellegét, a találkozás/ismerkedés lehetőségét! Köszönjük azoknak, akik nem csupán “beesnek” és sietve távoznak  a rendezvényről, hiszen mások is szeretnék, ha Ők végignézik a többi fellépő műsorát, szeretnének Ők is figyelmet kapni! Kérjük, szeressük és tiszteljük egymást most is! Figyeljünk a másikra! 😊

A környezettudatos magatartás elve alapján, mint már az előző Palóc Világtalálkozón is kérjük, minden fellépő hozzon magával poharat, hogy ne csináljunk házigazdánknak, befogadónknak, vendéglátónknak még nagyobb terhet a sok szeméttel! Hozzunk magunkkal poharat, vigyázzunk rá, igyunk abból egész nap, és máris tettünk valamit a környezetszennyezés ellen! 💗  🍶🍾🍴🍻🍬🍫

Mutassuk meg a világnak, hogy mint eddig a Palóc Világtalálkozókon, együtt ügyelünk a tisztaságra, és nem dobáljuk el a szemetet, vigyázunk környezetünk tisztaságára, hogy házigazdáink majdan elmondhassák, akik ott voltak, mind környezettudatos magatartással bíró magyar emberek voltak

 🌷

Van a találkozónak honlapja, megköszönnénk, ha minél több emberrel megismertetnék a fellépők is -ismeretségi körben, rokonságban, baráti körben.

http://palocvilagtalalkozo.hu/program2019/

Július 31-ig szeretnénk kérni a pontos létszám aktualizálását . Ahhoz, hogy senki ne maradjon ki az étkezésből, az ajándékozásból, muszáj tudnunk előre, hogy melyik csoport, milyen fellépői létszámmal jön. Az étkezési jegy átvételéről már fönn említést tettem. Csak annyi jegyet kap a csoport vezetője,amennyi a csoport leadott létszáma!

– A fellépések időpontja +- 15 perccel kell kezelnünk. Természetesen nem nagy eltéréssel, de a forgatókönyv még változhat, erről azonnal értesítést küldök. Kérem a csoportok vezetőit, nézzék át még egyszer a fellépési időpontot, s ha kell, még egy napig tudunk korrigálni rajta, utána már megy nyomtatásba, nem tudunk rajta változtatni!!!

Egyelőre ez, ami a legfontosabb. További kérdésekre szívesen és a lehetőség szerint válaszolni fogunk!

palocvilagtalalkozo@gmail.com e-mail címen vagy a 30/6987703-as telefonszámon, illetve Bárna Község Önkormányzatánál: (32) 405-333

Oravecz Roland Bárna polgármestere : 20/212-32-42

Kovács László szervező, TLBK elnöke: 30/338-08-02

Berze Marianna főszervező : 30/698-77-03; e-mail: berzemariann@gmail.com

Ember István szervező : 30/520-06-20 (Irodalmi sátor: kortárs palóc költők és írók könyvbemutatói)

Hornyák István szervező: 30/271-94-21 (Palóc Világtalálkozó Vásári Forgatag)

Máthé Rita szervező : 20/9391632 ( “Kékpántlika” népdal-, vers- és népmesemondó verseny)

Ónodi Krisztián szervező: 20/353-88-44 (Íjász falu, Palóc tábor, Palóc Piac)

Pethes Márti szervező : 20/3650985 (“Palóc Íz-lelő” gasztronómiai verseny)

http://palocvilagtalalkozo.hu/elerhetosegek/