Küldetésnyilatkozat

Palócnak lenni kegyelmi állapot

Székelyek, Jászok, Kunok és végre a Palócok, mindannyian Magyarok!

A Palóc Világtalálkozó szervezése összmagyarsági, sőt, visszaszállva az idő kerekén, össz Magyar Törzsszövetségi keretekbe lépett. Palóc nemzetünk mellé álltak székely, jász, kun, sőt avar utódok is. Csatlakoztak hozzánk hagyományokat őrző szervezetek, mert egy akaratunk révén, ismét nagyot akarunk teremteni.

Szívünk és lelkünk őseink akaratából táplálkozik, a Jövő Magyarságtudatát és erejét építjük.

Minden törzsünk segítő erejével szervezzük a Palócok Világtalálkozóját.

Segíts Te is, hogy ősapáink, ősanyáink akaratát valóra váltsuk! …mert Székelyek, Jászok, Kunok, Palócok, Mi mindannyian Magyarok, szövetséget kötöttünk.

diszitosor.pngdiszitosor.pngdiszitosor.pngdiszitosor.png

A rendezvény célja és üzenete

 • A „jó Palócok” csodálatra méltó múltjának megismertetése, jelenének bemutatása és jövőképének formálása a palócok körében.
 • Más népcsoporthoz tartozókkal is megismertetni gazdag hagyományvilágunkat, viseleteinket, országhatáron átívelő örökségünket, szokásainkat, kultúránkat.
 • Szeretnénk, ha az elkövetkezendő években hagyománnyá válna az évi egyszeri találkozó megrendezése, ahol találkozhat egymással helyi- és elszármazott Palóc ember – éljen bárhol a világon.
 • Az áhított MAGyar EGYséget megalkotni csak úgy vagyunk képesek, ha előbb lokálisan, aztán globálisan fog össze a NEMzet.

Őrizzük emlékeinket, gyűjtsük össze töredékeinket, ne hogy végleg elvesszenek, s ezáltal is üresebb legyen a múlt, szegényebb a jelen, s kevesebb a jövő. (Ipoly Albert)

 

17 Replies to “Küldetésnyilatkozat”

 1. Én is ott szeretnék lenni Abaujból !
  Parasztivadék összvér magyar))) gyökereit kereső vagyok, lehet palóc vér is csörgedezik bennem . Falusi turizmus szervezésével , gyógynövények terjesztésével foglalkozom . Tetszik az igazi összetartozást generáló cél : ” előbb lokálisan aztán globálisan fog össze a NEMzet”
  Csak remélni merem hogy politikamentes lesz a találkozó, mert eddig csak ártott magyarságunknak ha az beletenyerel.
  Interneten ” diofa ” nick-en elérhető vagyok.

  1. Kedves Kata!

   Igaz palóc szeretettel várjuk a találkozón! Mi is azt szeretnénk, ha valóban politikától mentes lenne az összejövetel! Nem célunk belevonni egyetlen pártot sem. Az igaz, hogy a rendezvényt a közgyűlések elnökei nyitják meg, mivel nem egy vezetés alatt álló területről van szó – a Palócföldet illetően. A szándékunk pedig tiszta, megismertetni a palóc értékeket, és “kicsiben” a palóc EGYséget megvalósítani. Természetesen tudjuk, hogy nem itt teremtődik meg az EGY-ség, de minden elkezdődik EGYszer! Isten hozta az oldalunkra, Isten áldása kísérje hozzánk, a Palóc Világtalálkozóra!

   1. Tisztelt Admin !
    Köszönöm a kedves fogadást )))
    EGY lépéssel kezdődik a 10 mérföld megtétele is, ott leszek a RAJTnál , ha a jó Isten megengedi.
    Politikus engem csak akkor zavar, ha irreális !!! és öncélú.
    Dolgozzanak is a vidékért, támogassák a jó ügyet, anyagiakkal is ,ne csak a szavazatok megszerzése miatt tévedjenek terepre, a végeken található falura, pláne Észak-Kelet Magyarországra.

 2. Édesapám szerint nagyszüleim Heves megyéből jöttek Nagykamarásra. Az ” Y “-ot a nevünkről elvitte a forradalom. Mi évent elmegyünk a Paloc piacokra. Sajnos, erre a világtalálkozóra nemtudunk elmenni. Lélekben ott leszünk. Sajnos azonban politika nélkül nem megy! Már maga az, hogy a palocok világtalálkozója megrendezésre kerül, politikai esemény! A nemzetrészek tudatának az ébredése. Gondoljunk a Székely kérdésre! A ” Vérszerződés ” még mindig egységet alkot!

 3. Nagyon örülök a Palóc Világtalálkozó létrejöttének.
  Nagyon bízom abban, hogy sikeres lesz.
  Annak ellenére, hogy lassan negyven éve annak, hogy elkerültem abból a kis falucskából, Kazárról, ahol felnőttem, ahol megtanultam beszélni, ahol elvégeztem az iskolát, ha odamegyek, akkor HAZA megyek!
  Szeretettel fogadnak a falusiak, a régi barátaink, ismerőseink.
  Szomorúan gondolok arra az időre, amikor a palócos beszédemre megjegyzéseket tettek, ma már büszkén vállalom ezt.
  Szívesen foglalkozom a falum történelmével, hagyományaival, kultúrájával.
  Kívánom, hogy a Világtalálkozón résztvevők nagyon sok és szép emlékkel gazdagodva térjenek majd haza és várva-várják a következő Találkozót!

 4. Érdeklődni szeretnék melyik a hivatalos oldaluk ? Mert látok többet is ….. Paloc.vilagtalalkozo.2015 webnode ott látok információkat ,hogy mikor lesz a III.dik megbeszélés . Azt szeretném tudni hogy az hivatalos oldaluk ? Tehát az ottani tájékoztatás az hivatalos .Szeretnénk majd beadni jelentkezésünket ….
  Köszönöm válaszukat !

  1. Kedves Andrea!

   Ez a honlap a hivatalos honlapunk, viszont a másik kettőt is használjuk az információk közlésére. Folyamatosan töltjük fel a honlapot, reméljük, minden hasznos tudnivalót megtalál az érdeklődő, bármelyik honlapunkat is böngészi! A legközelebbi megbeszélés április 18-án, szombati napon lesz, 10.00 órai kezdettel. Várjuk szeretettel Önt és a jelentkezésüket is!

 5. Ludányhalásziban élek ,Magyar Kézműves Remek Díjas gobelin hímző , kézműves vagyok.Munkáim még megtekinthetőek A facebook Jancsi Ilona oldalon és a Jancsi Ilona gobelin galériája oldalon.Gobelinezés mellett textilszobrászkodom /Paverpol/ . Szeretnék részt venni az eseményen.Egyedülálló munkám aKERESZTÚT sorozat,ami egyedi jogvédelemmel és Kézműves Remek Díjjal rendelkezik.Mint kiállító,és kézműves árus is részt tudnék venni az eseményen.Kérek szépen visszajelzést,hogy ez lehetséges e.

Vélemény, hozzászólás?