Palócföldi lakodalmas menet

Kanalat, kést, villát hozzonak, hogy éhen ne maradjanak!

Vakvarjú, vakliba

Jöjjenek a lagziba

Kanalat, villát hozzanak,

Hogy éhen ne maradjanak

Annyi a kalács mint a forgács,

Még sem kapunk egy harapást.

Ha jönnek vesznek, ha hoznak esznek”

Palóc szokás, hogy az italt a “gazda” adja, a süteményt a vendégek hozzák (elsősorban házilag készült édes és sós süteményt, tortát).

Arra kérünk mindenkit, hozzon magával egy kis kóstolót, amivel majd megkínálja az ifjú párt, azok szüleit, és a menet-szomszédját ❤❤❤ Lehet, hogy életre szóló barátságok köttetnek majd így.

2016-ban felállítottuk a rekordot, közel 1000 főt számlált a Magyar Rekord számlálóbiztosa !!!

Felhívás!!! Aki járni tud, kicsi-nagy, fiatal-idősebb, mindenki jöjjön el a Palóc lakodalmas menetünkbe, döntsük meg most a saját rekordunkat! Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen részt venne egy csodás közösségi élményben! Aki már volt, az tudja: ott, együtt, átéljük az igazi csodát 

Ipolyszécsényke,2022. augusztus 6-án, szombaton, 16:00-kor elindul a menet a Szabadtéri Színpadtól, kikérjük a menyasszonyt a Tájházban. A kikérő után visszatérünk a Szabadtéri Színpadhoz, és ott, egy a menyasszonytánccal, és egy nagy össztánccal ér véget a lakodalmas menetünk.
Nem szükséges regisztrálni, természetesen viseletnek nagyon örülünk, de szívesen vesszük azokat is, akik ünnepi ruhájukban állnak be menetünkbe! 

A 17:00-ig  tartó lakodalmas menetben megmutatjuk, hányféle viseletet különböztetünk meg Palócföldön. Legyen Ön is részese a csodának! Szeretettel várjuk!