TÁJÉKOZTATÓ

Tudnivalók a Palóc Világtalálkozó idejére

Pénzügyek

A Palóc Világtalákozóra nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni!

Közlekedés

Ha vonattal érkezel, falunkhoz a legközelebbi vasútállomás Magyarnándor. A vasútállomáson ki lesz függesztve mikor indulnak a telekocsik Cserháthaláp felé.

Érkezés, parkolás autóval, motorkerékpárral érkezők figyelmébe

Balassagyarmat felől erősen megnövekedett forgalomra kell számítani, ezért a Budapest irányából érkezőknek javasoljuk, hogy Magyarnándor felől közelítsék meg a települést.

Parkolás: Aki autóval érkezik, parkolót a Fő úton, Táncsics Mihály úton és a Magyarnándori elágazónál talál. A parkolók megtalálását útbaigazító táblák és forgalomiránytó kollégák segítik.

A közterületen megálló autósokat kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a szabályos, körültekintő, a helyiek közlekedését és komfortérzetét nem zavaró parkolásra, különösen a lakodalmas menet program alatt.

Fotózás, videó készítés – személyiségi jogok:

Kedves Vendégeink!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Palóc Világtalálkozó sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.cserhathalap.hu, facebook.com/cserhathalap) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.
Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt a cserhathalaphivatal@gmail.com vagy a e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!

Tanácsok a találkozó idejére

                                            

Nagyon sok Látogatót várunk hétvégén az V. Palóc Világtalálkozóra, Cserháthalápra. Ez számunkra, szervezőknek nagy kihívás, nagy felelősség. A melegre való tekintettel kérünk minden kedves hozzánk Látogatót, hogy lehetőségeikhez képest hozzanak magukkal:

– esernyőt, napernyőt, kendőt, könnyű nyári kalapot vagy sapkát, sokat számít!
– viseljünk szellős, lenge, kényelmes ruházatot,
– ha érzékeny a bőrünk, gondoskodjunk a leégés elleni védelemről
Óvjuk a fejünket: a jó minőségű napszemüveg és könnyű nyári kalap vagy kendő sokat számít!

– füves szép területen leszünk, pokrócra, takaróra le lehet ülni, ezért lehet jó az esernyő, napernyő – mint réges rég, amikor ennek még divatja volt <3

– legyen mindig elegendő folyadék mindenkinél (ehhez lesz
vízvételi lehetőség), a melegben mindenkinek szüksége van a i fokozottabb folyadékbevitel ! Ehhez megköszönjük, ha mindenki hoz magával 0,5 / 1 literes újra tölthetős flakont, hogy ne gyűljön össze a szemét a sok nagy kiszerelésű flakonból !

-sima víz..bele citromlé. Nyakba vizes törölköző…hűti az amúgy is átlagos 36 fokos test hőmérsékletet, tehermentesíti kissé a keringést. Sópótlás vagy tiszta sóval, de legjobb a himalája só.

– Az ÁNTSZ ajánlása szerint ilyen melegben a szokásos napi 2-2,5 liter folyadéknak akár a dupláját is meg kellene inni, hogy ne száradjunk ki.

– A legjobb ha vizet, ásványvizet, vagy szénsavmentes üdítőt fogyasztunk.

– Kerülendő az alkohol és a kávé, mindkettő elősegíti ugyanis a kiszáradást. A forró tea viszont segít a szervezet hűtésében – igen, izzadni fogunk tőle!

– Étkezéskor fogyasszunk sok gyümölcsöt és kerüljük a zsíros, nehéz ételeket. Ha sokat izzadunk, fontos, hogy gondoskodjunk a só pótlásáról is.

Amit jó, ha mindenki tud a Palóc Világtalálkozóról:

– nonprofit,
– abszolút politikamentes,
– alulról jövő kezdeményezés, 
– alacsony anyagi támogatás,
– a találkozón a fellépők, előadók teljesen ingyen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül lépnek fel, ezzel is kifejezve az összetartozásunkat – a palóc kultúra fennmaradásáért folytatott közös munka a közösségvállalás jegyében,
– a rendezvényen való részvétel teljesen ingyenes,
– a rendezvényre való belépő az igaz szeretet, a megbecsülés, az egymás- és a palóc kultúra iránt érzett őszinte tisztelet
– a Szervezők erejükön felül teljesítik a vállalt feladatukat, ezért kérjük azokat, akik tudnak segíteni, tegyék meg:

A Palóc Világtalálkozó támogatási lehetőségei

Amennyiben szeretné és tudja a rendezvényt anyagilag is támogatni, akkor megteheti a Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület támogatásával.

Támogatási lehetőségek: anyagi támogatás

Egyesületen keresztül:

Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület
adószámunk: 18141384-1-12;

számlaszámunk: K&H Bank 10401330-50526577-75661017

Támogatói jegy megvásárlásával
A Tar Lőrinc Baráti Kör támogatói jegyet bocsát ki . A támogatói jegyek eladásából befolyt összeget a Cserháthalápi Önkormányzat számlájára utalva a rendezvény költségeit fedezi.

Támogatói jegy megvásárlására a rendezvény alkalmával, előtte telefonos egyeztetés (30/338 08 02); és e-mail-es (palocvilagtalalkozo@gmail.com)megkeresés alkalmával nyílik lehetőség.

A Cserháthalápi Önkormányzaton keresztül:

Cserháthaláp Községi Önkormányzat Bankszámlaszám: OTP Bank 11741017-15451835-11401230

Természetben illetve szolgáltatás átvállalásával
Az előadók, a fellépők felajánlásból szerepelnek a Palóc Világtalálkozó műsoraiban. A Cserháthalápi Önkormányzat anyagi, erkölcsi és tárgyi hozzájárulásával tette még biztosabbá a rendezvény sikerét! Köszönet érte!

Tárgyi adományok
Segítse rendezvényünket élelmiszer adományokkal! Szívesen fogadnánk burgonyát, hagymát, sót, borsot, zsírt, paradicsomot, paprikát, húst, gyümölcsöt, ásványvizet stb.. Minden szeretettel ajándékozott tárgynak, eszköznek, hozzájárulásnak megörülünk, hiszen nagyon sokrétű feladatot látunk el! Minden felajánlásért hálásak vagyunk, és mind a Világtalálkozó sikerét segíti elő!

Legyen Ön is egy álom megvalósítója, támogassa a világ palócainak találkozóját!

 

Köszönjük!