Előadók

Papp Lajos professzor

Papp_Lajos_prof

http://www.youtube.com/watch?v=FiGtB__J11E

Életem szolgálat.

  Szolgálni az embert, szolgálni a betegeket.

 Teremtőtől kapott hittel, krisztusi szeretet jegyében gyógyítani.

  Több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalataimat, tudásomat kívánom ötvözni a holisztikus gondolkodással és az elfelejtett, évezredes népi bölcsességekkel.

Gyógyítani szívvel-lélekkel.

 Szívet-lelket-testet.

Az EGY-etemes embert.

http://www.papplajosprofesszor.hu/

Jakab Sándor, a III. Palóc Világtalálkozó védnökének bemutatkozó levele:

Jakab Sándor_Kenyeres Oszkárral
Jakab Sándor_Kenyeres Oszkárral

Jakab Sándor vagyok,a felvidéki Ipolyságon születtem,az Ipolyság melletti Tesmag nevű falucskában élek születésem óta.Büszke vagyok arra,hogy itt élhetek és arra is,hogy palócként tehetem ezt! 3 éve a Duna televízióban látható honismereti-turisztikai magazinműsor,a Hazajáró egyik szereplője lettem.Óriási lehetőségnek és küldetésnek tartom,hogy palócként járhatom be,mutathatom meg a tévénézőknek a Kárpát-medence gyönyörű tájait.Rengeteg szép helyen volt szerencsém megfordulni,nagyon sok jó magyar emberrel találkozhattam a Hazajáróban eltöltött 3 év alatt,de mikor itthon vagyok Palócföldön,a földijeim,a palócok között,az jelenti nekem az igazi lelki békét.Szívügyemnek tartom a palócok lakta sokszor meseszerű vidékek népszerűsítését,a palócok kultúrájának,hagyományaiknak bemutatását a túrázó,kiránduló vagy az egyszerűen csak erre fogékony embereknek..

Varga Tibor magyar jogtörténész.

Elődasása: Bátonyterenye, Gyürky-Solymossy Kastély; 2015.08.07-én, 17.15 órakor
Dr.Varga Tibor jogtörténész

Varga Tibor jogtörténész

Érettségi után családi indíttatásra jogász lett. A Kőrösi Csoma Akadémián tanított, 2008-ban megalapította a Szent Korona Szabadegyetemet. Gyakori előadó kulturális rendezvényeken. Solymáron él.

Előadásai többnyire a magyar nemzet múltjáról, jelenéről és jövőjéről, a hajdani és a jelenkori társadalmi berendezkedés összevetéséről és a magyarság jelképeinek valós értelmezéséről szólnak. Legfontosabb küldetésének a Szent Korona-tan tanulmányozását tekinti; értelmezése szerint a tan lényege az igazság és ige, célja az ország „lelkileg felébresztése”.

Matek Kamill

imagesCA9WHWKW_Matek_Kamill

őstörténet-kutató, kristálygyógyász

Hosszú utat jártam be virtuálisan az „anyagtudományoktól” a határtudományokon át egészen az ezotéria világáig. Úgy érzem, örökké úton leszek, hogy megfejtsem az ősi civilizációk ezoterikus és műszaki titkait. Gyalogoltam a dogonok földjén Maliban, Szudánban a piramisokkal és a Kerma Kultúrával ismerkedtem, Etiópiában a kolostorokat és sziklatemplomokat jártam, végig látogattam Peru és Bolívia ősi hagyatékait, Egyiptom összes feltárt piramisát, gyalogoltam Kolumbia elveszett városában, bejártam az egykori Mayax piramisait (Honduras, Guatemala , és Mexikó, Belize területén), Libanon megalitjait vizsgálgattam és Bosznia új feltárásain már a kezdetektől fogva jelen voltam. Ily módon raktam össze a világ őstörténeti mozaikját , amelyet igyekszem teljesebbé és teljesebbé tenni, másokkal is megosztani.

http://www.youtube.com/watch?v=BZkmGEf9VAo
Elérhetőségeim:
http://www.m7design.hu/matekkamill.hu
E-mail: camillus@tvn.hu

Mónus József

15900_monus-jozsef1

Mónus József többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjász. 2012. augusztus 24-én a belső-mongóliai Ergun városában rendezett íjászversenyen saját készítésű íjával és nyílvesszőjével 653 méteres távolságra lőtt el, amivel felállította a távlövés új világrekordját.

A korábbi rekordot is Mónus tartotta: 2010 márciusában egy budapesti rendezvényen 508,74 méteres lövéssel megdöntötte a távlövés addig nyilvántartott, 784 éves rekordját, ami 502,5 méter volt. Szintén ő tartja a legmesszebbre leadott sikeres találat rekordját is: a 2012-es Kurultájon 453 méteres távolságból leadott hat lövéséből egy nyílvesszővel eltalálta a 140*140 centiméteres méretű céltáblát.

2014. szeptemberében az Egyesült Államokbeli Wendoverben, három nap alatt hat világcsúcsot állított fel távlövő íjászatban és korlátlan kategóriában 538,400 méterre lőtte ki nyílvesszőjét.

Dibáczi Enikő

429256_408610465861294_2006250762_n

Bemutatkozás

Születtem Tigris évében, Ikrek havában, felnőttem Szolnok megyében egy kis falucskában. Pedagógus szüleim szerető szigora, nagyszüleim fehérre meszelt háza, az alföldi mesevilág, sokáig kísértek utamon. Innen hoztam a magyar népi kultúra iránti érdeklődésemet.

Gyermekkorom pazar és hatalmas „játszótere”: a Holt-Tisza partja a maga természeti közegével, megláttatta velem a világban rejlő isteni szépséget.

A csillagos ég szemlélése már korán mély igazságokra „oktatott”, mutatva tér és idő összefüggéseit, látszat és valóság viszonylagosságát, és csillagképek formájában az égre írt mítoszokat.

Különösen érdekel az egyes vallások tanításainak összehasonlítása, hogy egy-egy kérdésre milyen választ adnak. Tiszteletben tartva minden hitet, nem akarom egyiket sem „egyedül üdvözítőnek” bemutatni, mert egyiket sem tekintem a többi felett állónak. Főleg azt keresem bennük ami egyező, ami közös platform lehet, ami az Egy Közös Forrásból ered.

Kiemelten foglalkozom azonban az ősi magyar hitvilággal. Fontosnak tartom azt is megjeleníteni, hogy őseink vallása, filozófiája, mitológiája, ezek alaptételei hogyan nyilvánulnak meg az erkölcsiségében, és hogyan szövik át a mindennapokat.

Pedagógusként tudom, milyen fontos gyermekeinket EMBERnek, férfinak/nőnek, illetve Magyarnak, a szűkebb közösség boldog, alkotó tagjának nevelni Ezért végeztem tanulmányaimat (illetve most is tanulok), ezért dolgozom, hogy pedagógusként segíthessek a hozzám fordulóknak.    

 http://www.youtube.com/watch?v=iqKQgVGi9PA

Olasz Etelka

nyuszi

a magyar mesék és mondák világából

http://www.folkinfo.hu/olaszetelka/